5 Tips για τη συντήρηση του Ψυκτικού σας Εξοπλισμού

5 tips Για την μεγαλύτερη διάρκεια του ψυκτικού εξοπλισμού σας.

Η αλήθεια είναι ότι όταν ένας επαγγελματίας αγοράζει εξοπλισμό ψύξης για το κατάστημα του ένα από τα βασικό άγχος που έχει στο μυαλό του είναι το πόσο θα αντέξει αυτός ο εξοπλισμός με την καθημερινή χρήση.

Βλέπετε η σωστή χρήση του επαγγελματικού σας εξοπλισμού αυξάνει τόσο τη διάρκεια ζωής όσο και την αποδοτικότητα του. Ταυτόχρονα όμως μειώνει την ανάγκη πραγματοποίησης συνεχόμενων service και συντηρήσεων, μειώνοντας με αυτό τον τρόπο τα αντίστοιχα κόστη.

Ανάλογη σημασία έχει να γίνεται και με σωστό τρόπο η χρήση του ψυγείου ή του καταψύκτη σε μια επιχείρηση. Φανταστείτε λοιπόν ότι σε ένα Super marketένα Mini market ή ένα εστιατόριο η λανθασμένη χρήση του εξοπλισμού της μπορεί να οδηγήσει στην αναποτελεσματική λειτουργία του και να αποφέρει αύξηση στο κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος έως και 50% !

Με σκοπό να σας βοηθήσουμε να χρησιμοποιείτε σωστά τα ψυγεία σας στην εμπορική σας επιχείρηση, έχουμε ετοιμάσει αυτό το περιεχόμενο με αναγκαίες και ουσιώδεις υποδείξεις για τον εξοπλισμό σας για να διαρκέσουν πολύ περισσότερο. Μπορείτε να τις τσεκάρετε τώρα

Στην εταιρεια μας αντιμετωπίζουμε καθημερινά όλες τις παραπάνω ανησυχίες των πελατών μας, βασιζόμενοι τόσο στην υψηλή εξειδίκευση που έχουμε στον κλάδο της ψύξης καθώς και στην πολύχρονη εμπειρία μας.

Ως εταιρεία πιστεύουμε ότι είτε είστε πελάτης μας είτε όχι, δικαιούστε να γνωρίζετε πως να προστατέψετε τον επαγγελματικό σας εξοπλισμό και την επιχείρηση σας. Σε αυτά τα πλαίσια λοιπόν θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας τις παρακάτω 5 απλές συμβουλές που θα αυξήσουν τη διάρκεια ζωής του ψυκτικού εξοπλισμού της επιχείρησης σας.

1. Χρησιμοποιήστε σωστά τα ψυγεία σας

Πριν λειτουργήσετε το καινούριο σας επαγγελματικό ψυγείο για πρώτη φορά, πρέπει αφού το τοποθετήσετε στην τελική του θέση, να το αφήσετε στη πρίζα να δουλέψει άδειο από 2 έως 4 ώρες ώστε να μπορέσει να κρυώσει. Μετά το πέρας της παραπάνω χρονικής περιόδου, μπορείτε πλέον να τοποθετήσετε στο ψυγείο τα προϊόντα σας.

 

  • Όταν θα πραγματοποιήσετε απόψυξη, μη ξεχάσετε θα πρέπει και πάλι να αφήσετε μια χρονική περίοδο 2 έως 4 ωρών για να κρυώσει ξανά το ψυγείο
  • Όσο τυπικό και ας σας φανεί, μελετήστε το εγχειρίδιο του προϊόντος! Θα εκπλαγείτε από το πόσες πληροφορίες δίνει ήδη ο κατασκευαστής για κοινά θέματα που μπορεί να προκύψουν από την καθημερινή χρήση.

2. Στατική ψύξη ή ψύξη με αέρα ;

Για την κατάλληλη συντήρηση τροφίμων , γαλακτοκομικών και αναψυκτικών είναι απαραίτητο να καταλάβετε ποιος τύπος ψύξης είναι ο κατάλληλος για τα δικά σας προϊόντα.

Είτε πρόκειται για επαγγελματικό ψυγείο στατικής ψύξης είτε με αέρα θα πρέπει να γνωρίζετε τις ιδιαιτερότητες της λειτουργίας του προκειμένου να περιορίσετε όσο το δυνατόν περισσότερο την άσκοπη κατανάλωση ρεύματος.

3. Μπορώ να υπερβώ το όριο φόρτωσης ;

Εδώ θα πρέπει να δείξετε ιδιαίτερη προσοχή καθώς εάν υπερβείτε το όριο φόρτωσης (όγκος σε λίτρα) του ψυγείου, πρακτικά θα προσθέσετε ένα επιπλέον θερμικό φορτίο. Το φορτίο αυτό όμως δεν έχει υπολογιστεί στον αρχικό σχεδιασμό του ψυκτικού κυκλώματος από τον κατασκευαστεί, με αποτέλεσμα να επιβαρύνει το ψυκτικό μηχάνημα καθώς και τα υπόλοιπα εξαρτήματα τα οποία είναι ουσιώδη για την σωστή λειτουργία του

4. Πως μπορώ να κρατήσω μια ιδανική θερμοκρασία στο επαγγελματικό ψυγείο μου ;

Ένα άλλο σχετικό σημείο για τη σωστή λειτουργία ενός επαγγελματικού ψυγείου είναι η θερμοκρασία. Αυτή είναι που μπορεί να εγγυηθεί για την ποιότητα των προϊόντων σας στον πελάτη.

Οι κύριοι παράγοντες που επηρεάζουν τη θερμοκρασία και στους οποίους θα πρέπει να δώσετε προσοχή είναι οι παρακάτω:

  • Εξωτερική θερμοκρασία( ο χώρος δεν είναι κλιματιζόμενος η το ψυγείο έχει άμεση έκθεση στον ήλιο)
  • Ημερήσια ανακύκλωση προϊόντος( αυτή η πρακτική βοηθά να διασφαλίσουμε ότι τα προϊόντα είναι πάντα συσκευασμένα και στη σωστή θερμοκρασία)
  • Ο χρόνος και ο αριθμός ανοιγμάτων της πόρτας, καθώς και ο χρόνος που μένει ανοιχτή( το άνοιγμα της πόρτας είναι συνώνυμο με την απώλεια θερμοκρασίας)
  • Η σχετική υγρασία του αέρα

5. Προσοχή στο πόσες φορές ανοίγουν οι πόρτες ενός ψυγείου

Προφανώς και τα επαγγελματικά ψυγεία έχουν σχεδιαστεί για την αντίστοιχη χρήση και έχουν κατασκευαστεί ώστε να επιτρέπουν έναν ιδιαίτερα υψηλή αριθμό ανοίγματος και κλεισίματος για τις πόρτες τους( περίπου στα 96 ανοίγματα ημερησίως).

Φυσικά και είναι αντιληπτό ότι σε ένα Super marketένα Mini market ή ένα Αρτοζαχαροπλαστείο, δε θα γίνετε εσείς ο αστυνόμος που θα κυνηγάει του πελάτες για το άνοιγμα και το κλείσιμο της πόρτας του ψυγείου.

Σε κάθε περίπτωση όμως θα πρέπει να αποφεύγονται τα μη απαραίτητα ανοίγματα γιατί μειώνουν την αποδοτικότητα του ψυγείου.

Συνδυαστικά λοιπόν, εφόσον επιλέγετε εξοπλισμό από τους επαγγελματίες του χώρου, διαβάζετε προσεκτικά τις συστάσεις του κατασκευαστή που βρίσκονται μέσα στο εγχειρίδιο χρήσης και εφαρμόζετε στην καθημερινότητα της επιχείρησης σας τα παραπάνω πέντε απλά βήματα, θα κάνετε ένα σημαντικό βήμα για την αύξηση της διάρκειας ζωής του επαγγελματικού σας εξοπλισμού.